Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Κόλαση το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Παραλίγο να πέσει ξύλο!


To περιστατικό έγινε στις 3 τα ξημερώματα!
Διεκόπη η τηλεοπτική μετάδοση!

Πρωτόγνωρες και συγχρόνως πρωτόγονες σκηνές εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης. Λίγο έλειψε η αίθουσα των συνεδριάσεων να μετατραπεί σε ρινκ. Η TV100, η οποία...



καλύπτει ζωντανά τις συνεδριάσεις, μετέδωσε λεπτό προς λεπτό την ένταση, τις ύβρεις και τις απειλές μεταξύ δημοτικών συμβούλων.

Όλα ξεκίνησαν με την έναρξη της συζήτησης του 31ου θέματος της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε την υπογραφή μνημονίου με το ινστιτούτο εργασίας της ΓΣΕΕ για την δημιουργία θέσεων εργασίας. Ήταν λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα (η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα) όταν ο Σωτήρης Ζαριανοπουλος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ) κατήγγειλε τη διοίκηση για αντεργατικές πρακτικές και ζήτησε από το σώμα να καταψηφίσει το θέμα. Η πρότασή του δεν βρήκε πολλούς υποστηρικτές με αποτέλεσμα το θέμα να οδεύει προς έγκριση.

Στο σημείο αυτό ανάβουν τα αίματα. Ο κ. Ζαριανόπουλος επιχειρώντας να φρενάρει τη διαδικασία εκφράζει ενστάσεις για τη νομιμότητα της ψήφισης του θέματος. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, του ζητά να ηρεμήσει και τον ενημερώνει ότι το θέμα βρίσκεται ήδη στη διαδικασία της ψήφισης. Ο κ. Ζαριανόπουλος σηκώνεται από το έδρανό του και αποχωρεί ενώ νωρίτερα απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Συμβουλίου λέει: «Παραπλανείς το συμβούλιο»! Εκείνος παραμένει ψύχραιμος. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης διαπληκτίζεται με δημοτικούς συμβούλους της Πρωτοβουλίας και διαφωνούν για θέματα συνδικαλισμού.

Πίσω από τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο στέκεται ο έτερος σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Μιχάλης Κωνσταντινίδης, ο οποίος πλησιάζει τον σύμβουλο της Πρωτοβουλίας, Λευτέρη Κιοσέογλου και του λέει: «Είσαι μα***κας». Την ίδια ώρα χτυπάει το χέρι του στο έδρανο για εκφοβισμό. Ο κ. Κιοσέογλου απαντά: «Μη με βρίζεις, μη με απειλείς». Ο νεαρός σύμβουλος Μιχάλης Κωνσταντινίδης απομακρύνεται δύο μέτρα και λέει στον κ. Κιοσέογλου «Έλα έξω να τα πούμε». Ο κ. Κιοσέογλου το σκέφτεται λίγο και στη συνέχεια ορμάει προς το μέρος του απαντώντας: «Πάμε έξω»! Εκείνοι την ώρα επεμβαίνουν οι ψυχραιμότεροι και μπαίνουν ανάμεσα στους δύο άντρες. Ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, αποχωρεί από την αίθουσα. Οι δημοτικοί σύμβουλοι παρακολουθούν παγωμένοι.

Ο πρόεδρος ζητεί από τους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης να αποχωρήσουν από την αίθουσα. Ο Λευτέρης Κιοσέογλου γυρίζει προς τις κάμερες και φωνάζει: «Με έβρισε, με απείλησε»! Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος επιτίθεται φραστικά κατά του Παναγιώτη Αβραμόπουλου και τον κατηγορεί για τη σχέση του με το κυβερνόν κόμμα. Εκείνος αρνείται να απαντήσει και προτρέπει τους δημοτικούς συμβούλους να αγνοήσουν τους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Η μετάδοση της TV100 διεκόπη.

Ακολούθησε η ψηφοφορία του θέματος από την οποία απουσίαζαν οι Ζαριανόπουλος και Μιχαηλίδης. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου ζήτησε από τους γραμματείς να διαγραφούν από τα πρακτικά οι στιχομυθίες της έντασης. «Εάν είχα άλλη νοοτροπία θα του έκανα δέκα μηνύσεις» δήλωσε σε συνεργάτες του αμέσως μετά τη συνεδρίαση ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος, αναφερόμενος στο Σωτήρη Ζαριανόπουλο.