Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

"Παραιτήθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης"


Στο άρθρο αυτό θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε, ποιές "κόντρες" υπάρχουν στο δημοτικό συμβούλιο, γιατί κάποιοι "δεν χωνεύουν" κάποιους άλλους, ποιοί θα πλακώνονται στο ξύλο από δω και πέρα και άλλα τέτοια πολιτισμένα, με μια αναδρομή στην ιστορία, την οποία οι περισσότεροι δεν ξέρετε ή ξεχάσατε.
Ας ξεκινήσουμε με τον τίτλο, που δεν αφορά το...
σήμερα (για αυτό και τα εισαγωγικά):

Το 2005, Δήμαρχος ήταν ο Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος κέρδισε από τον πρώτο γύρο τις εκλογές του 2002. Θυμηθείτε τα αποτελέσματα:


Στην αντιπολίτευση ήταν ο Σπύρος Βούγιας (27,90%), ανεξάρτητος με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, και ο Αγάπιος Σαχίνης (9,50%), με τη στήριξη του ΚΚΕ.

Η παράταξη του κομμουνιστή Αγάπιου Σαχίνη, λεγόταν "Θεσσαλονίκη τώρα".
Στην παράταξη αυτή (του ΚΚΕ επαναλαμβάνουμε!), διαπρεπές μέλος ήταν, ο Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος τον Ιούλιο του 2005, έφυγε από την παράταξη του ΚΚΕ ("Θεσσαλονίκη τώρα") και δημιούργησε την "Πρωτοβουλία", μαζί με δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τους Λάζαρο Ζαχαριάδη και Παναγιώτη Αβραμόπουλο, από τη δημοτική παράταξη του ΠΑΣΟΚ «Θεσσαλονίκη Ανθρώπινη Πόλη», και τον Ανδρέα Κουράκη, από την παράταξη του ΣΥΝ «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας».

Ένας από παράταξη του ΚΚΕ (Μπουτάρης), Δύο από το ΠΑΣΟΚ (Ζαχαριάδης, Αβραμόπουλος) και ένας από τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ (Κουράκης), δημιούργησαν την "Πρωτοβουλία".

Ο Γιάννης Μπουτάρης, παραιτήθηκε από το συνδυασμό που τον ανέδειξε στις 10 Οκτωβρίου 2005.
Δείτε τι έγραφε ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ την επόμενη μέρα:

Νωρίτερα, οι σύντροφοι του ΚΚΕ, αντελήφθησαν, ότι η "Πρωτοβουλία" ήταν Δούρειος Ίππος του ΠΑΣΟΚ, εναντίον του Σπύρου Βούγια, ο οποίος δεν ήταν και ....τόσο ΠΑΣΟΚ.

Στις 9 Ιουλίου του 2005, ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, γράφει:
"Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία των συναδέλφων του ο Αγάπιος Σαχίνης σημείωσε πως ο τίτλος «πρωτοβουλία για το Δήμο Θεσσαλονίκης» πρέπει να συμπληρωθεί με τον υπότιτλο «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ». Και πρόσθεσε: «Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι ανάλογη με αυτή στο παρελθόν που είχε την υπογραφή του κ. Βούγια, την οποία ως παράταξη απορρίψαμε».


Από το καλοκαίρι του 2005 λοιπόν, ξεκινά η κόντρα Μπουτάρη - ΚΚΕ, καθώς το ΚΚΕ θεωρεί "αποστάτη" τον Μπουτάρη, που εκλέχθηκε με την παράταξη Σαχίνη και στη συνέχεια αυτομόλησε στη νεοϊδρυθείσα "Πρωτοβουλία", που συγκροτήθηκε με σκοπό να αποτελέσει παράταξη εξουσίας. Η παράταξη του ΚΚΕ δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να διοικήσει κι έτσι κάποιοι ανυπόμονοι, έστησαν καινούριο μαγαζί, "καθάρισαν" Αράπογλου και Βούγια (οι οποίοι ούτε κατάλαβαν πώς "φαγώθηκαν"!) και ανέλαβαν τα ηνία του Δήμου στις τελευταίες εκλογές με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ. και Μπακογιάννη (και σύμφωνα με κακές γλώσσες και κάποιων πικραμένων Νεοδημοκρατών).

Οι πρωταγωνιστές του μύθου
Κάπως έτσι ξεκίνησε η αντιπαλότητα ΠΑΣΟΚ - ΚΚΕ που κυριαρχεί στο Δήμο Θεσσαλονίκης, μιας και η Ν.Δ. ήταν και είναι απούσα από το παρασκήνιο, αφού απλά έβγαινε άνετα και άκοπα, μέχρι την ανατροπή του περασμένου Νοέμβρη.
Κι έτσι φτάσαμε στα χθεσινά>>