Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Αντωνάκη βιάζεσαι να τιμήσεις την υπογραφή Παπανδρέου....;

Ισχυρή εντολή για καθαρές λύσεις, ζητά από τους πολίτες ο πρόεδρος της Ν.Δ, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να εκβιάσει την προσφυγή στις κάλπες. Σχετικά με...
τη συναίνεση στην Παιδεία, εξηγεί ότι ψήφισε το νομοσχέδιο επειδή η ΝΔ πέτυχε να καταργηθεί «το άσυλο της παρανομίας».

Σημειώνει, μάλιστα, ότι στο μέλλον αν υπάρξει η ίδια διάθεση από το ΠΑΣΟΚ να αποδεχθεί κρίσιμες αλλαγές και σε άλλα ζητήματα, θα υπάρξει η ίδια στάση. «Η κοινωνία δεν ζητά πάση θυσία συναίνεση σε όλα, ούτε πάση θυσία ρήξη σε όλα. Ζητά καθαρές απόψεις, συνέπεια και ευθύνη».

Ο Αντώνης Σαμαράς, εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει, αποκρούοντας μάλιστα το επιχείρημα ότι ποντάρει στην αποτυχία:

«Αντί να μου αναγνωριστεί, έστω, εκ των υστέρων ότι είχα δίκιο στην κριτική μου, μου λένε ότι «κερδοσκόπησα» στην αποτυχία της πολιτικής τους. Δηλαδή τι θέλουν να πουν; Ότι δεν φταίνε εκείνοι που απέτυχαν πλήρως, αλλά εγώ που τους προειδοποίησα εγκαίρως; Είμαστε στα καλά μας». Κατηγορεί μάλιστα τον πρωθυπουργό ότι θέλει «βουβή» αντιπολίτευση: «Αυτή τη χάρη δεν θα του την κάνω».

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή» και αναφερόμενος στην ομιλία του στη ΔΕΘ εξηγεί ότι το βασικό μήνυμα που θα περάσει είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει ισχυρότερη από την κρίση. Στην ερώτηση αν θα υπάρξουν εξαγγελίες για παροχές, ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει «Εγώ δεν θα πω στον κόσμο ψέματα. Αυτά που λέω, αυτά που λέμε όλοι μας στη ΝΔ τα εννοούμε και θα τα κάνουμε»

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να υπάρξει σωτηρία της χώρας χωρίς το δάνειο, απαντά ότι το δάνειο από μόνο του δεν μας σώζει, όπως δεν μας έσωσε το προηγούμενο. «Αν στο μεταξύ μπούμε σε ακόμα πιο βαθιά ύφεση, όπως και συνέβη, αύριο θα χρειαστούμε κι άλλο δάνειο (όπως και έγινε). Και μεθαύριο άλλο. Μόνο που δάνεια δεν θα μας δίνουν συνέχεια.»


Σε άλλη ερώτηση, για το αν θα επαναδιαπραγματευθεί τα Μνημόνια, ο κ. Σαμαράς δηλώνει ότι «το κράτος έχει συνέχεια και η Ελλάδα έχει φιλότιμο. Συνεπώς δεν θα αμφισβητήσουμε εμείς τα όσα θα χρωστά η χώρα στους δανειστές της» και ξεκαθαρίζει «Άλλο, όμως, το χρέος, και άλλο η πολιτική που έχει επιβληθεί. Την πολιτική του μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου, δηλαδή αυτά που δεν δούλεψαν και είχαν αντίστροφα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα, ασφαλώς και θα τα επαναδιαπραγματευθούμε».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρεται στο θέμα της κεντροδεξιάς, λέγοντας ότι «η κεντροδεξιά στην οποία πιστεύουμε εμείς δεν είναι ούτε πολυκατοικία, ούτε μονοκατοικία, ούτε καλύβα του καραγκιόζη».

Στην ερώτηση αν Κ. Καραμανλής θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, ο πρόεδρος της Ν.Δ απαντά: «αν το θελήσει, ασφαλώς και θα είναι».