Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

! Γ.Κωτούλης: Να υπηρετήσουμε τον τόπο χωρίς πολιτικαντισμούς


* Να είμαστε ουσιαστικοί, όχι πολιτικάντηδες. Να ξεπεράσουμε αγκυλώσεις, νοοτροπίες και πρακτικές του παρελθόντος, προέτρεψε.

* Να μην τάζουμε γιοφύρια εκεί που δεν υπάρχουν ποτάμια. Ως συνδυασμός δεν το κάναμε ούτε προεκλογικά, ούτε μετεκλογικά.

Ο Γιώργος Κωτούλης, από την Καρίτσα, τ. διευθυντής της ΕΑΣ Πιερίας, είναι από το βράδυ της Πέμπτης 25/8 ο νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δίου-Ολύμπου, ύστερα από εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στο τ. δημαρχείο Δίου στην Κονταριώτισσα.

Επρόκειτο για διαδικασία αναπλήρωσης του εκλιπόντος προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο δημοτικός κώδικας.

Συγκεκριμένα, επρόκειτο για ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που έγινε με βάση τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν. 3852/2010. Σ’ αυτή τη συνεδρίαση συμμετείχε και ο νέος δημοτικός σύμβουλος Δίου-Ολύμπου Βασίλης Παπαδημητρίου, που ορκίστηκε στις 12/8/2011 καταλαμβάνοντας τη θέση του εκλιπόντος Μιχάλη Λαλούμη.

ΜΕ ΜΥΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Η όλη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δίου-Ολύμπου έγινε με μυστική ψηφοφορία, με παραβάν και κάλπη, και διεξάχθηκε υπό την προεδρία της δημοτικής συμβούλου Σοφίας Ζουρζούρα. Άλλωστε, όπως προβλέπει ο δημοτικός κώδικας, σε τέτοιου είδους περίπτωση, καθήκοντα προεδρεύοντος δημοτικού συμβουλίου αναλαμβάνει ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας.

Πριν από την έναρξη της διαδικασίας τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μιχάλη Λαλούμη ενώ στη συνέχεια, για την προσωπικότητα του εκλιπόντος μίλησαν η προεδρεύουσα Σοφία Ζουρζούρα, ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Κώστας Δημόπουλος, Αθανάσιος Τσιφοδήμος, Νίκος Λάππας και Κατερίνα Κουρίτα, καθώς επίσης και ένας παιδικός φίλος του εκλιπόντος, ο Γιώργος Ελευθερίου.

«ΓΙΩΡΓΟ ΚΩΤΟΥΛΗ» ΠΡΟΤΕΙΝΕ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Ακολούθως, ο αναπληρωτής δήμαρχος Γ. Φαρμάκης ανακοίνωσε ότι η δημοτική παράταξη του εκλεγμένου δημάρχου Γ.Παπαθανασίου, ομόφωνα προτείνει για νέο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου τον Γιώργο Κωτούλη.

Από την πλευρά του ο Κώστας Δημόπουλος ανακοίνωσε ότι η δημοτική του παράταξη θα ψηφίσει «λευκό» ενώ το ίδιο ανακοίνωσε και η Κατερίνα Κουρίτα. Τέλος, ο Νίκος Λάππας ανακοίνωσε ότι η δική του δημοτική παράταξη θα απέχει από τη διαδικασία, εμμένοντας στην άποψη που είχε εκφράσει ο ίδιος τον περασμένο Μάιο ζητώντας να παραιτηθούν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας.

Μετά το πέρας της ψηφοφορίας οι της εφορευτικής επιτροπής (η προεδρεύουσα Σ.Ζουρζούρα, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Γ.Ζτάνης και ο γραμματέας του Δ.Σ. Δ.Χατζής) προχώρησαν στην καταμέτρηση των φακέλων, στην αρίθμηση και μονογραφή των ψηφοδελτίων καθώς και στην καταγραφή των ψήφων ή των λευκών - άκυρων.

Μετά τη λήξη της διαδικασίας η προεδρεύουσα, Σοφία Ζουρζούρα, ανακοίνωσε ότι ψήφισαν 25 δημοτικοί σύμβουλοι (στη συνεδρίαση ήταν παρόντες 27 δημοτικοί σύμβουλοι, απείχαν όμως από την ψηφοφορία 2 σύμβουλοι). Ανακοίνωσε επίσης ότι υπέρ του Γιώργου Κωτούλη ψήφισαν 17 δημοτικοί σύμβουλοι ενώ στην κάλπη βρέθηκαν και 8 λευκά ψηφοδέλτια.

Γ.ΚΩΤΟΥΛΗΣ: ΕΙΜΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Στο κλείσιμο της συνεδρίασης ο λόγος δόθηκε στον νεοεκλεγμένο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δίου-Ολύμπου, Γιώργο Κωτούλη, ο οποίος αφού ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε, αφενός μεν να προταθεί για πρόεδρος, αφετέρου δε να εκλεγεί, αναφέρθηκε στο πρόσωπο του εκλιπόντος Μιχάλη Λαλούμη και στη συνέχεια μίλησε για το πώς βλέπει την προεδρία του δημοτικού συμβουλίου και τη λειτουργία – διεξαγωγή των συνεδριάσεων.

Απευθυνόμενος στους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του Γ.Παπαθανασίου, οι οποίοι τον πρότειναν και, μαζί με άλλους συναδέλφους τους, τον ψήφισαν για πρόεδρο, τους διαβεβαίωσε: «Θα εργαστώ ακούραστα για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που έχει ο δήμος μας. Θα είμαι παρών σε οτιδήποτε χρειαστεί προκειμένου να μη διαψευστούν οι προσδοκίες στο πρόσωπό μου».

Από την άλλη πλευρά, απευθυνόμενος στους δημοτικούς συμβούλους των άλλων παρατάξεων, δήλωσε: «Ο ρόλος μου ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είναι θεσμικός. Και ως τέτοιος θα είμαι συνεργάσιμος και ανοιχτός προς όλες τις κατευθύνσεις, χωρίς διαχωριστικές γραμμές».

«ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ»

«Χρειάζομαι τη βοήθεια και τη στήριξη όλων σας», είπε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια έκανε λόγο για σοβαρά οικονομικά και άλλα προβλήματα που υπάρχουν στον δήμο και που η επίλυσή τους απασχολεί τη διοίκηση του δήμου και τους δημότες.

«Η παρούσα συγκυρία είναι δύσκολη για τον καλλικρατικό δήμο που αντιμετωπίζει δυσβάστακτα οικονομικά προβλήματα. Δύσκολη όμως είναι και η ελληνική οικονομική συγκυρία μέσα σε μια παγκόσμια κρίση που είναι πρωτόγνωρη και που δεν ξέρουμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα και ποια θα μπορούσε να είναι η διέξοδος από την κρίση», σημείωσε.

Ολοκληρώνοντας δε τη σύντομη τοποθέτησή του τόνισε: «Θα πρέπει σ’ αυτή τη φάση του δήμου μας να μη γίνουμε πολιτικάντηδες. Θα πρέπει να ξεπεράσουμε αγκυλώσεις, νοοτροπίες και πρακτικές του παρελθόντος. Θα πρέπει να είμαστε ουσιαστικοί.

Θα πρέπει να μην κάνουμε αυτό που κατά καιρούς όλοι κατακρίνουμε, δηλαδή να τάζουμε γιοφύρια εκεί που δεν υπάρχουν ποτάμια. Εμείς αυτό το πράγμα δεν το κάναμε ούτε προεκλογικά, επειδή γνωρίζαμε την κατάσταση που παραλαμβάναμε, μια κατάσταση με 20 εκατομμύρια ευρώ υποχρεώσεις…

Εύχομαι τη συνεργασία και τη στήριξη όλων, για το καλό του δήμου και του τόπου», είπε κλείνοντας ο Γιώργος Κωτούλης.

Γ.ΦΑΡΜΑΚΗΣ: ΚΑΛΗ ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ

Η συνεδρίαση τελείωσε με ευχές του αναπληρωτή δημάρχου, Γ.Φαρμάκη προς τον νεοεκλεγμένο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου: «Ευχαριστούμε όλοι τον Γιώργο Κωτούλη. Να του ευχηθώ κι εγώ, για μια ακόμη φορά, καλή θητεία και καλή δύναμη».

Αμέσως μετά, κι ενώ είχε τελειώσει η συνεδρίαση, σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας συνεχάρησαν τον νέο πρόεδρο, του ευχήθηκαν να έχει καλή θητεία και ορισμένοι εξ αυτών διαβεβαίωσαν για τη στήριξή τους αλλά και εξέφρασαν τη βεβαιότητά τους ότι θα τα καταφέρει.