Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Πείτε όχι στο προγαμιαίο σεξ


Καλύτερη σεξουαλική ζωή και πιο σταθερή και ευτυχισμένη σχέση φαίνεται πως έχουν τα ζευγάρια που δεν έχουν κάνει σεξ πριν από το γάμο.

Σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα της Σχολής Οικογενειακής Ζωής του Πανεπιστημίου Μπρίγκαμ Γιανγκ της Γιούτα, με επικεφαλής τον καθηγητή Ντιν Μπάσμπι στην οποία συμμετείχαν 2.000 παντρεμένοι, προέκυψε πως τα ζευγάρια που δεν είχαν «βιαστεί» στο θέμα του σεξ, ανέφεραν αυξημένη κατά 20% ικανοποίησηαπό τη σχέση τους, 12% καλύτερηεπικοινωνία και 15% καλύτερηποιότητα σεξ. 

Όσον αφορά τα ζευγάρια που
είχαν μεν προγαμιαίες σεξουαλικές σχέσεις, αλλά αφού πρώτα είχαν αφήσει να περάσει αρκετός καιρός στη σχέση τους, η έρευνα έδειξε ότι υπήρχαν και πάλι οφέλη, αλλά τα μισά περίπου σε σχέση με όσους περίμεναν να παντρευτούν πρώτα, πριν κάνουν σεξ.

«Υπάρχουν περισσότερα σε μια σχέση από το σεξ, αλλά βρήκαμε ότι όσοι περιμένουν περισσότερο, είναι πιο ευτυχισμένοι από τη σεξουαλική πλευρά της σχέσης τους. Αυτό συμβαίνει ίσως επειδή έχουν μάθει να μιλάνεμεταξύ τους και να αντιμετωπίζουν τα όποια προβλήματα ανακύπτουν», δήλωσε ο δρ Μπάσμπι.

Η σεξουαλική αυτοσυγκράτηση κρίνεται σημαντική για την κατοπινή σταθερότητα και ποιότητα της σχέσης και του γάμου, ανεξάρτητα από το μορφωτικό επίπεδο των συντρόφων, τη θρησκεία, τον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων που έχουν προηγηθεί και την χρονική διάρκεια της σχέσης πριν το γάμο.