Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Φέτελ: «Στο Σπα όλα μπορούν να συμβούν»


Τη δωδέκατη pole position σε ισάριθμα γκραν πρι πανηγύρισε η Red Bull Racing! Το απίστευτο σερί συνεχίστηκε και στο Βέλγιο, με πρωταγωνιστή τον Σεμπάστιαν Φέτελ.
Ο πρωταθλητής του 2010 κατάφερε στο φινάλε της διαδικασίας των κατατακτήριων δοκιμαστικών να εκτοπίσει από την κορυφή τον Λιούις Χάμιλτον κατακτώντας την πρώτη θέση της εκκίνησης για όγδοη φορά φέτος.
Σεμπάστιαν Φέτελ 1ος
«Ήταν δύσκολα στο Q1 και το Q2, αν και στο τέλος του Q3 η πίστα άρχισε να στεγνώνει γρήγορα. Δεν ένιωθα άνετα στο ξεκίνημα των κατατακτήριων αλλά στο Q2 βελτιώσαμε πολύ το μονοθέσιο μας και υπό μία έννοια, ανακάλυψα από την αρχή τι σημαίνει Σπα. Στη τελευταία περίοδο, χρησιμοποίησα τους δύο
πρώτους γύρους για να φέρω τα ελαστικά μου στη σωστή θερμοκρασία λειτουργίας και στη συνέχεια πίεσα όσο μπορούσα. Νομίζω πως αύριο θα είναι ένας αγώνας από εκείνους όπου όλα μπορούν να συμβούν. Ο καλύτερος τρόπος για να προβλέψεις τον καιρό εδώ, είναι να σηκώσεις το βλέμμα στον ουρανό και να δεις τι συμβαίνει. Περιμένουμε αγώνα σε στεγνό οδόστρωμα και η ισορροπία του μονοθεσίου υπό αυτές τις συνθήκες ήταν καλή. Θα είναι δύσκολος αγώνας αλλά ανυπομονώ».
Λιούις Χάμιλτον 2ος
« Ήταν μία ώρα που ότι μπορούσε να γίνει, έγινε. Χρειαζόταν πολύ σκληρή δουλειά για να αποφασίσουμε τι λάστιχα και πότε θα τα χρησιμοποιούσαμε. Κανείς δεν ήξερε τι συμβαίνει με τον καιρό. Η μεγαλύτερη ανησυχία μας ήταν πότε θα στέγνωνε η πίστα και πότε θα έβρισκα ανοιχτό χώρο για να κάνω ένα γρήγορο γύρο. Το δικό μου πρόβλημα ήταν μήπως πιέσω περισσότερο εκεί που δεν έπρεπε και έχω έξοδο. Στο Q2 χτύπησα με μία από τις Williams και ευτυχώς η ομάδα πρόλαβε να μου αλλάξει την αεροτομή που είχε τη ζημιά. Ευτυχώς τα καταφέραμε στο Q3 και αύριο θα παλέψω για τη νίκη.”
Διαβάστε περισσότερα στο: onsports.gr