Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Τα παιδιά πρέπει να σας βλέπουν


Σκληρό, στρεσογόνο και τρομακτικόείναι για τα μωρά όταν βρίσκονται σεμάρσιπο ή καρότσι να κοιτάζουν μπροστά, αντί να βλέπουν τους γονείς τους, σύμφωνα με έρευνες επιστημόνων.
Αυστραλή καθηγήτρια παιδικής υγείας τουΠανεπιστημίου του Σίδνεϊ, χαρακτηρίζει εγωίστριες τις μητέρες που επιλέγουν να μεταφέρουν τα παιδιά τους με το συγκεκριμένο τρόπο, επειδή το παιδί δεν έχει οπτική επαφή με το γονέα με συνέπεια η απόσταση να του δημιουργεί τρόμο και στρες.

Ο καλύτερος τρόπος σύμφωνα με την ειδικό Cathrine Fowle είναι είτε αν το παιδί βρίσκεται σε μάρσιπο, είτε στο καρότσι να βλέπει το γονιό του και αφορά σε ηλικίες από νεογέννητα έως ενός έτους.
Επίσης, ακαδημαϊκές έρευνες στο Πανεπιστήμιο της Δάνδης στη Σκωτία έδειξαν ότι τα μωρά που κοιτάζουν μπροστά, μπορεί να έχουν ως ενήλικες άγχος, καθώς είναι δύσκολο να αποσπάσουν την προσοχή των γονιών τους.
Αντίθετα, όσα παιδιά αντίκριζαν τη μητέρα τους, είχαν χαμηλότερα ποσοστά στρες
Αντίθετη όμως είναι η άποψη της συγγραφέως του βιβλίου Baby Love But, Robin Barker, η οποία υποστηρίζει πως αν το παιδί έχει αγάπη από τους γονείς του, τότε η κατεύθυνση προς την οποία κοιτάζει δεν έχει σημασία.Ισχυρίζεται επίσης ότι τα παιδιά κάτω των 12 μηνών μπορούν να έχουν μία άποψη του κόσμου που τα περιβάλλει.