Το κρασί παχαίνει λιγότερο και από το μεταλλικό νερό. Έρευνα έδειξε πως οι γυναίκες που πίνουν ένα ποτήρι κρασί την ημέρα κινδυνεύουν λιγότερο από την παχυσαρκία σε σχέση με τις ομόφυλές τους που απέχουν τελείως από το αλκοόλ.
Οι αμερικανοί επιστήμονες που πραγματοποίησαν τη μελέτη σε δείγμα 19.000 γυναικών, υποστηρίζουν ότι οι θερμίδες από το αλκοόλ έχουνλιγότερες συνέπειες στο βάρος σε σχέση με τις θερμίδες άλλων τροφίμων. Επισημαίνουν επίσης ότι ο τρόπος με τον οποίο ο οργανισμός δέχεται το αλκοόλ είναι πιο σύνθετος από ότι πιστεύαμε έως τώρα.
Οι αμερικανοί επιστήμονες που πραγματοποίησαν τη μελέτη σε δείγμα 19.000 γυναικών, υποστηρίζουν ότι οι θερμίδες από το αλκοόλ έχουνλιγότερες συνέπειες στο βάρος σε σχέση με τις θερμίδες άλλων τροφίμων. Επισημαίνουν επίσης ότι ο τρόπος με τον οποίο ο οργανισμός δέχεται το αλκοόλ είναι πιο σύνθετος από ότι πιστεύαμε έως τώρα.
Σύμφωνα με μια θεωρία, το συκώτι όσων τακτικά καταναλώνουν αλκοόλ αναπτύσσει μια διαφορετική οδόμεταβολισμού για να διασπάσει το αλκοόλ, με την επιπλέον ενέργεια να μετατρέπεται κυρίως σε θερμότητα παρά σε λίπος.
Ωστόσο, η θεωρία αυτή ισχύει μόνον για το κρασί, καθώς διαπιστώθηκε πως οι γυναίκες που πίνουν κόκκινο κρασί παχαίνουν πολύ λιγότερο από τις γυναίκες που προτιμούν την μπίρα και τα λοιπά οινοπνευματώδη