Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Τα μαλλιά σου ξεθώριασαν; Έχεις ψαλίδα; Δες τι πρέπει να κάνεις

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που κάνει τα τηλέφωνα των κομμωτηρίων να χτυπούν ακατάπαυστα! Σκέψου το: οι άκρες των μαλλιών σου έχουν χωριστεί στα δύο (βλ. ψαλίδα), η κορυφή τους έχει άλλο χρώμα από την άκρη τους (βλ. ρίζα) και θυμίζουν περισσότερο στάχια παρά μαλλιά (βλ. αφυδάτωση). Και κάπου ανάμεσα στην νέα πραγματικότητα εσύ που δεν ξέρεις τι να ζητήσεις από τον κομμωτή σου και ζητάς λύσεις τις οποίες να μπορείς να εφαρμόσεις και μόνη σου σπίτι.


Ευτυχώς, για όλα τα παραπάνω υπάρχει στο speed dial του κινητού μου ο Νικόλας Βιλλιώτης, official hair stylist της Garnier Fructis. Και όπως ήταν αναναμενόμενο, για μια ακόμη φορά μας έλυσε όλες τις beauty απορίες.
PS: Παρακάτω θα βρεις ένα beauty tip ενυδάτωσης που θα εκπλήξει! Γίνεται με μάσκα, αλουμινόχαρτα και πρέσα...

Ξανθιά, μελαχρινή, κοκκινομάλλα: τι πρέπει να κάνεις
- Αν είσαι ξανθιά επειδή τα μαλλιά ανοίγουν το καλοκαίρι, επιστρέφοντας στην πόλη πρέπει να κάνεις μια βαφή. Προτίμησε τις ντορέ αποχρώσεις ώστε να ζεστάνει το χρώμα των μαλλιών σου από το ξάνοιγμα που έχει υποστεί και να επανέλθει.
- Αν είσαι καστανή φρεσκάρεις κανονικά την βαφή.
- Αν έχεις κόκκινα μαλλιά σίγουρα θα έχουν ξεθωριάσει από τον ήλιο και την θάλασσα με αποτέλεσμα να βλέπεις χρυσά στις άκρες των μαλλιών σου. Σε αυτή την περίπτωση πριν την βαφή πρέπει να γίνει ένα στάρωμα (τεχνική εργασία που γίνεται στο κομμωτήριο ώστε να μπορέσουμε να δέσουμε το χρώμα). Στη συνέχεια, η βαφή που θα περαστεί πρέπει να είναι έναν τόνο κάτω ώστε να μπορέσει να “δέσει” το χρώμα και να μην ξεθωριάσει. Ο λόγος; Τα μαλλιά το καλοκαίρι αφυδατώνονται και λόγω αυτού ξεθωριάζουν πολύ ευκολότερα.

Με την ψαλίδα τι κάνω;
Μετά το καλοκαίρι είναι κανόνας να κουρεύουμε ευλαβικά και να καθαρίζουμε τις άκρες των μαλλιών μας. Εάν δεν κούρεψες τα μαλλι'α σου πριν, καλό είναι να τα κουρέψεις λίγο παραπάνω τώρα για να αποκτήσουν υγεία.

Το τέλειο tip βαθιάς ενυδάτωσης!
Υπάρχουν δύο βασικά tips που μοιράστηκε μαζί μας ο αγαπημένος μας Νικόλας Βιλλιώτης:
1. Αφού λουστείς, άπλωσε μάσκα και τύλιξε τα μαλλιά σου με σελοφάν. Περίμενε έτσι αρκετή ώρα (μπορείς να κάνεις παράλληλα και τις δουλειές του σπιτιού!) και έπειτα ξέπλυνε με άφθονο κρύο νερό.
2. Το tip που αγάπησα από την πρώτη στιγμή που το άκουσα! Κορίτσια, την προσοχή σας παρακαλώ! Παίρνουμε τη μάσκα, την βάζουμε τούφα τούφα σε στεγνά μαλλιά και τυλίγουμε με αλουμινόχαρτα όπως κάνουμε τις ανταύγειες. Έπειτα, από πάνω περνάμε πρέσα. Έτσι ανοίγουν τα "κύτταρα" της τρίχας, εισχωρούν τα ευεργετικά συστατικά της μάσκας σε βάθος και πετυχαίνεις περισσότερη ενυδάτωση. Πρόκειται για μια κομμωτηριακή τεχνική την οποία, όμως, ο Νικόλας Βιλλιώτης προτείνει και για το σπίτι!