Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

«Η Γελοιογραφία στην Ευρώπη των 27».

Στο χώρο του μεσαιωνικού μνημείου της Πύλης Αμμοχώστου, στη Λευκωσία, οι πρόεδροι της Ελληνικής και Κυπριακής Βουλής, Δημήτρης Σιούφας και Μάριος Καρογιάν, εγκαινίασαν απόψε την έκθεση με θέμα «Η Γελοιογραφία στην Ευρώπη των 27».

Η έκθεση , που πήρε σάρκα και οστά με τη συνεργασία της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων, παρουσιάζεται στην Λευκωσία στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Βουλής των Ελλήνων.

Tα εγκαίνια της έκθεσης τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας. Επίσης παρέστησαν αρχηγοί κομμάτων , βουλευτές, ο πρέσβης της Ελλάδος, ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου και πλήθος κόσμου.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Δ. Σιούφας ανέφερε ότι η έκθεση αγγίζει πολλές πτυχές της καθημερινότητας και δίνει χαρακτηριστικές εικόνες για ζητήματα που απασχόλησαν τις 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.«Στέκεται (η έκθεση) κριτικά απέναντι σε πολιτικά πρόσωπα, σε πολιτικές αποφάσεις, σε πολιτικές καταστάσεις», σημείωσε.

Τα μεγαλύτερα παράπονα δεν τα έχουν οι πολιτικοί που απασχολούν ,αλλά εκείνοι που δεν απασχόλησαν ποτέ τους γελοιογράφους, είπε ο κ. Σιούφας και πρόσθεσε: «Έρχονται, όμως, και μέρες, για μας τους πολιτικούς,που θα θέλαμε να δώσουμε σε κάποιο γελοιογράφο τη θέση μας, έστω για λίγες ώρες».