Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

U2 LIVE ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ






















Την πρώτη παγκόσμια περιοδεία τους μετά από τρία χρόνια πραγματοποιούν αυτό το καλοκαίρι οι U2 και η πρεμιέρα δόθηκε την Τρίτη το βράδυ στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Επευφημούμενοι από 90.000 θαυμαστές τους οι U2 δεν παρέλειψαν να τιμήσουν τον Μάικλ Τζάκσον, αλλά και να συνδεθούν με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η συναυλία τους ήταν πραγματικά εκρηκτική. Ο Bono και η παρέα του εμφανίστηκαν στη σκηνή με το νέο τους hit ''Breathe'' από το τελευταίο τους album ''No line on the Horrizon''.

''Παντού στην Ισπανία. Παντού στον κόσμο. Τα πράγματα είναι δύσκολα. Ευχαριστούμε που έρχεστε στις συναυλίες μας ξανά και ξανά.'' φώναξε στο πλήθος ο Bono.

Οι U2 ''πάντρεψαν'', κατά τη διάρκεια της βραδιάς, παλιές και νέες τους επιτυχίες, ενώ δεν παρέλειψαν να αφιερώσουν το ''Angel of Harlem'' στη μνήμη του Μάικλ Τζάκσον.

''Το κομμάτι αυτό το γράψαμε για τον Billie Holliday. Απόψε όμως θα το παίξουμε για τον Μάικλ Τζάκσον. Απίστευτο ταλέντο. Μόνο αυτό έχω να πω.'' είπε από την σκηνή ο Bono.

Περίπου στα μισά της συναυλίας οι U2 συνδέθηκαν και συνομίλησαν με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

''Πολύ χαίρομαι που σας ακούω'' ακούστηκε η φωνή ενός αστροναύτη.

''Την βλέπεις την Βαρκελώνη, αρχηγέ;'' τον ρώτησε ο Bono.

''Αυτή τη στιγμή η πιο όμορφη θέα στον κόσμο μας είναι ο πλανήτης γη'' απάντησε ο αστροναύτης.

Η περιοδεία των U2 περιλαμβάνει στάσεις σε 31 πόλεις σε όλη την Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική. Αναμέμεται να στοιχίσει περίπου 100 εκατομμύρια δολλάρια, αλλά οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για 3 εκατομμύρια θεατές.