Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

"Προοδευτική αλλαγή στον κόσμο"






















«Οι προοδευτικές και σοσιαλιστικές δυνάμεις μπορούν να φέρουν την αλλαγή στον κόσμο και να βάλουν τον πολίτη στο κέντρο του ενδιαφέροντος, είναι το μήνυμα της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Μαυροβούνιο», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη λήξη των εργασιών του Συμβουλίου.

Παράλληλα, «η σοσιαλιστική οικογένεια στοχεύει στη διαμόρφωση ενός συνολικού προοδευτικού σχεδίου για όλο τον κόσμο. Στη βάση του σχεδίου αυτού θα βρίσκονται οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και των κλιματικών αλλαγών».

Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε πολίτης σε όλο τον πλανήτη, καθώς θέση της Διεθνούς είναι ότι τα προβλήματα σε μια χώρα είναι τα ίδια με αυτά, που αντιμετωπίζουν οι πολίτες παγκοσμίως.

Ενδεικτικά ανέφερε τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης, των περιφερειακών ανισοτήτων, της ανάπτυξης, της βοήθειας προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, της αύξηση της ανεργίας, των κλιματικών αλλαγών, της ποιότητας ζωής και της ποιότητας της δημοκρατίας.

Εξειδικεύοντας τις θέσεις αυτές και αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι «πρέπει επιτέλους να υπάρξει μια κυβέρνηση, η οποία θα σέβεται τα χρήματα των πολιτών και τον πλούτο της χώρας».