Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ

Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, οι μαθητές της πρώτης τάξης των ελληνοαμερικανικών σχολείων (ημερήσιων και απογευματινών) θα χρησιμοποιούν για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας τα πρώτα βιβλία που έκδωσε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής και είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες και ιδιαιτερότητες των παιδιών που γεννήθηκαν σε αγγλόφωνη χώρα και ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, παρουσίασε το πρώτο από τα δυο τεύχη του βιβλίου που φέρει τον τίτλο «Τα Ελληνικά μου» και αναφέρθηκε στους ευρύτερους στόχους για την ενίσχυση του συστήματος ελληνικής παιδείας στις ΗΠΑ, το οποίο υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή.


Κάθε χρόνο, θα εκδίδεται και το αντίστοιχο βιβλίο για κάθε τάξη, ώστε οι μαθητές που θα ξεκινήσουν φέτος στην πρώτη τάξη να συνεχίσουν να διδάσκονται την ελληνική γλώσσα με βάση το περιεχόμενο και την αντίληψη των καινούριων βιβλίων, τα οποία θα προσφέρονται δωρεάν, όχι μόνο σε ομογενειακά σχολεία, αλλά και σε άλλα, όπως τα λεγόμενα «τσάρτερ», σε περίπτωση που υπάρξει ανταπόκριση.


Το συνολικό κόστος ετοιμασίας και έκδοσης των βιβλίων ανέλαβε ο ελληνοαμερικανικός οργανισμός «Πίστις: Ταμείο για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό». Ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι τα συγκεκριμένα βιβλία απευθύνονται κατά κύριο λόγο στα παιδιά ελληνορθόδοξης καταγωγής, τα οποία είναι γεννημένα στην Αμερική και μεγαλώνουν σε αγγλόφωνη κοινωνία.


Η συγγραφή και εκτύπωση των τριών βιβλίων (βασικό, βοηθητικό


μαθητή και βοηθητικό δασκάλου) του πρώτου τεύχους του πρώτου επιπέδου κόστισε 220.000 περίπου δολάρια. Το περιεχόμενο των βιβλίων θα διατίθενται επίσης και σε CD.