Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΕΞ
























Οι άνδρες που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί καλό θα ήταν να έχουν καθημερινές σεξουαλικές επαφές για περίπου μια εβδομάδα πριν από την ωορρηξία της συντρόφου τους, προτείνουν Αυστραλοί ειδικοί.

Έρευνα μεταξύ 118 Αυστραλών με χαμηλή ποιότητα σπέρματος έδειξε ότι καθημερινή εκσπερμάτωση για διάστημα μιας εβδομάδας μειώνει τις γενετικές βλάβες στα σπερματοζωάρια. Και σύμφωνα με προηγούμενες μελέτες, η μείωση των γενετικών βλαβών αυξάνει την πιθανότητα επιτυχούς σύλληψης.

Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν την Τρίτη σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας που πραγματοποιείται στο Αμστερνταμ.

Η συμβουλή των Αυστραλών ερευνητών φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με τη σύσταση αποχής από σεξ που δίνεται σε πολλά ζευγάρια πριν την εφαρμογή εξωσωματικής γονιμοποίησης -το σκεπτικό είναι ότι η αποχή αυξάνει τον όγκο του σπέρματος και την πυκνότητα των σπερματοζωαρίων.

Όμως η νέα μελέτη προσφέρει ενδείξεις ότι η παραμονή των σπερματοζωαρίων μέσα στο σώμα αυξάνει τις βλάβες στο DNA τους.

Ο Δρ Ντέιβιντ Γκρίνινγκ και οι συνεργάτες του στο ιδιωτικό ινστιτούτο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής Sydney IVF συμβούλευσαν τους 118 άνδρες της μελέτης να κάνουν σεξ καθημερινά για διάστημα μιας εβδομάδας. Έπειτα από επτά ημέρες, το 81% των εθελοντών εμφάνισε μέση αύξηση 12% στα υγιή σπερματοζωάρια.

«Ο βέλτιστος αριθμός ημερών εκσπερμάτωσης ίσως είναι περισσότερο ή λιγότερο από επτά ημέρες, όμως το διάστημα της μιας εβδομάδας φαίνεται εφικτό και επιθυμητό» σχολιάζει στο AFP ο Δρ Γκρίνινγκ.

«Φαίνεται ασφαλές το συμπέρασμα ότι τα ζευγάρια με σχετικά φυσιολογικές παραμέτρους σπέρματος πρέπει να κάνουν σεξ καθημερινά έως και για μια εβδομάδα πριν από την ωορρηξία».