Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

"Νέα επίθεση στους εργαζόμενους"






















Περιοδεία σε Ηλεία και Αχαΐα πραγραματοποιεί σήμερα η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.


Το μεσημέρι παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στη Βάρδα Ηλείας και το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στηνστην πλατεία Δημοκρατίας Αμαλιάδα.

ΚΚΕ για προεδρική εκλογή

"Η θέση του ΚΚΕ είναι πάγια και σταθερή. Δεν ψηφίζει πρόεδρο Δημοκρατίας, ανεξάρτητα ποιο πρόσωπο προτείνεται, γιατί αυτός είναι υποχρεωμένος να υπογράφει τα αντιλαϊκά μέτρα που αποφασίζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ διαμορφώνει τις επιλογές του με βάση τα συμφέροντα των εργαζομένων που έρχονται σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να περιμένουν τις εκλογές, αλλά τώρα να οργανώσουν την πάλη για τα δικαιώματά τους, για να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική", τονίζεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Για οικονομική πολιτική

"Οι διαρθρωτικές αλλαγές - μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση να πάρει το επόμενο διάστημα είναι η συνέχεια της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων, που με συνέπεια ακολουθούν οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας να ικανοποιήσουν τις όλο και πιο αντιδραστικές ανάγκες των μονοπωλιακών επιχειρήσεων", αναφέρει το ΚΚΕ.

Τονίζει ότι "τα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τέλος, όσο η στρατηγική της ΕΕ και των κομμάτων της δεν βρίσκουν απέναντί τους ένα ισχυρό, οργανωμένο και αποφασισμένο εργατικό κίνημα να την αντιπαλέψει και να την ανατρέψει".

Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους "να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους τώρα. Εγκαταλείποντας την μοιρολατρία να παλέψουν με τη δική τους συμμαχία, μαζί με το ΚΚΕ, για ριζικές αλλαγές στην εξουσία και την οικονομία".