Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Η νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης

Η πλήρωση των κενών θέσεων των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας βρέθηκαν στο επίκεντρο του του Υπουργικού Συμβουλίου, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Νωρίτερα, συνήλθε η Κυβερνητική Επιτροπή.

Τα νέα πρόσωπα που θα πληρώσουν τις κενές θέσεις στον Άρειο Πάγο, το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας, μετά το υπουργικό συμβούλιο.

Όπως δήλωσε ο κ. Δένδιας, το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την πρότασή του για τους νέους προέδρους και αντιπροέδρους των τριών μεγάλων δικαστηρίων της χώρας.

Ειδικότερα, πρόεδρος του Αρείου Πάγου επελέγη ο αντιπρόεδρος Γεώργιος Καλαμίδας και αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου οι Αρεοπαγίτες Διονύσης Γιαννακόπουλος, Μίμης Γραμματικούδης, Δημήτρης Πατινίδης και Θεοδώρα Γκορίνη.

Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επελέγη ο Ιωάννης Τέντες.

Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας επελέγη ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Πικραμμένος και αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας οι σύμβουλοι Φιλοκτήμων Αρναούτογλου, Νίκος Σακελλαρίου, Δημήτρης Πετρούλιας και Αθανάσιος Ράντος.

Αντιπρόεδροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου επελέγησαν ο Θεοχάρης Δημακόπουλος και ο Διονύσης Λασκαράτος.