Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ?

Ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 100.000 ευρώ και του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε, μετά την απολογία του ενώπιον του τέταρτου ειδικού ανακριτή που ερευνά την υπόθεση της Siemens, το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Τσουκάτος.

Ο κ. Τσουκάτος απολογήθηκε για τις κατηγορίες της συνέργειας σε παθητική δωροδοκία και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Τσουκάτος από τις 4/2/1999 έως τις 25/5/1999, ενώ ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού, σταδιακά μέσω λογαριασμών παρένθετων προσώπων έλαβε ποσό 1.000.000 μάρκων, λειτουργώντας ως ενδιάμεσος του τότε υψηλόβαθμου στελέχους της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου, προκειμένου να διατεθούν τα χρήματα αυτά σε τότε στελέχη του ΟΤΕ και άλλα πρόσωπα άγνωστα μέχρι στιγμής στην ανάκριση.


Σε δηλώσεις του ο κ. Τσουκάτος, εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου, ανέφερε ότι τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για οικονομική ενίσχυση του κόμματος, ενώ, όπως τόνισε, στην οικονομική καμπάνια του ΠΑΣΟΚ και στην οικονομική επιτροπή «δεν ήμουν μόνος μου, μόνος μου βρίσκομαι εδώ».

Σχόλιο ΣΥΝ για την υπόθεση
Από το γραφείο Τύπου του ΣΥΝ εκδόθηκε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται: «Η κυβέρνηση οφείλει να ξεκαθαρίσει το γιατί δεν αναλαμβάνει καμιά πρωτοβουλία ώστε να πειστεί η γερμανική πλευρά για την έκδοση του κ. Χριστοφοράκου. Το δε ΠΑΣΟΚ, από τη μεριά του, πρέπει να τοποθετηθεί στα εξής: Τα χρήματα από τη Siemens ο κ. Τσουκάτος τα πήρε με την ιδιότητα του στελέχους του ΠΑΣΟΚ ή ως άτομο. Τελικώς πού πήγαν τα χρήματα;».