Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

ΣΕ ΛΑΙΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ















Σε λαϊκό προσκύνημα, στη «Χώρα του Ποτέ», στην Καλιφόρνια, θα εκτεθεί την Παρασκευή η σορός του Μάικλ Τζάκσον, αλλά λεπτομέρειες για την κηδεία δεν έχουν ανακοινωθεί. Στη μητέρα του, στα παιδιά και σε ιδρύματα άφησε, μέσω διαθήκης, την περιουσία του.

Η σορός του «του βασιλιά της ποπ» θα μεταφερθεί την Πέμπτη στη Neverland, που βρίσκεται 150 χλμ βορειοδυτικά του Λος Αντζελες, με μία πομπή 30 αυτοκινήτων.

Την ίδια ώρα, μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει τα αίτια του θανάτου του Τζάκσον. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση TMZ.com αναφέρεται ότι στο σπίτι του «βασιλιά της ποπ» βρέθηκε ένα πολύ ισχυρό φάρμακο που χρησιμοποιείται ως αναισθητικό στις χειρουργικές επεμβάσεις.

Ιατρικές πηγές τόνισαν ότι «δεν είναι κατανοητό πώς ένα τέτοιο φάρμακο μπορεί να χρησιμοποιείται κατ' οίκον, καθώς μία από τις βασικές παρενέργειές του μπορεί να είναι η ανακοπή, εφόσον ληφθεί ταυτόχρονα με αναλγητικά φάρμακα».

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν μάλιστα ότι «υπό προϋποθέσεις το συγκεκριμένο φάρμακο είναι τόσο δυνατό που μπορεί από μόνο του να προκαλέσει καρδιακή ανακοπή».

Μια πρώην νοσοκόμα του Τζάκσον, η Σέριλιν Λι, δήλωσε στο CNN ότι ο αστέρας της ποπ την είχε πιέσει -χωρίς επιτυχία- να του χορηγήσει αντίστοιχο φάρμακο και πως κύκλοι του περιβάλλοντος του Μάικλ Τζάκσον είχαν ζητήσει το ίδιο φάρμακο τέσσερις ημέρες πριν τον θάνατό του, αλλά εκείνη είχε αρνηθεί.

Η Σέριλιν Λι ήταν νοσοκόμα του Τζάκσον από τον Ιανουάριο ώς τον Μάρτιο.